KARINCA
Hayvanlar aleminin en ufak canlılarıdır.. Karıncaların on binlerce türü vardır. Karıncalar, diğer hayvan gruplarından ayıran özellik koloniler halinde yaşamalarıdır. Vücutl yapıları diğer canlılarda olduğu gibi üç kısımdan oluşur. Baş, göğüs, karın olmak üzere üç kısımdan oluşan karıncalarda, üç çift olmak üzere toplam altı ayak bulunur. Baş kısmında bir çift antenleri bulunan bu böceklerin ağız kısımlarında kesici kıskaçları bulunur.Karıncalar yaşadıkları ortama bağlı kamufle ederler. Bulunduğu ortamın rengini alırlar. Türlerine ve yaşadığı ortama bağlı olarak renkleri farklıdır. Karıncalarda boyun ve bel kısımları oldukça incedir. Karıncalar beslenmek için hem ot hem de et yerler. Boyları 1 mm ile 4-5 cm arasında değişir. Yuva yapmak için uygun ortam bulduklarında hemen koloni şeklinde oralara konaklarlar.

KARINCA İLAÇLAMA  
Karıncalarda kurtulmak için genel olarak karınca ilaçlama yönetimi kullanılmalıdır. Ancak bu yöntemi kişi kendi başına değil bir uzman sayesinde yapmalı ya da ilaçlama şirketine yaptırmalıdır. Karıncalar diğer böcek türleri gibi yaz mevsiminde yaygın olarak görülürler, kış aylarında özellikle ev içerisinde görülmüş iseler bu durumda karıncalar kesinlikle ev içerisine yuva yapmış olduğunun belirtisidir.

Karıncılar genelde mutfak tezgahlarında görülürler. Bunun nedeni ise mutfak tezgahında yapılan yemeğini kalıntılarının olabileceğidir. Bu sebeple karıncalar her ne kadar zararsız olsalar da görüldüklerinde kişiye pekte haz vermezler. İlaçlama konusunda yapılacak hamle kesin ve güçlü olmalıdır. Özellikle karalık ve kuytu alanlar sık ilaçlanmalıdır.

​​Karınca ile mücadele etmek için mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlanmalı. Karınca ilaçlamada dikkat edilmesi gereken konular var. Kullanılan ilaçlar mutlaka sağlık bakanlığı onaylı olmalı, ilaçlar konusun da uzman yasal firmalar aranılarak bu iş üstesinden gelinir. Konusunda uzman, işini bilen, ilaçlamaya hakim personelimiz ile daima yanındayız.