GÜVE İLAÇLAMA

Güve böceği küçük ve oval biçimli olan haşere türüdür. Güve haşeresi ( böceği) siyah ya da gri renktedir. Güve böceği 3 mm büyüklüğündedir. Güve haşeresi önce kurtçuk şeklindedir daha sonra kelebek şekline dönüşür. Güve böceğinin ergini kelebek şeklinde olanıdır. Güveler yumurtlayarak çoğalırlar. Kelebek şekline gen güve haşeresi yumurta bırakabilir. Güve böceği açık alanlarda ekinlerin iç kısımlarına gizler. Bu böcekler bitkilerin kısa sürede kurumasına neden olur. Güve haşeresi (böceği) kapalı alanlarda ise yumurtalarını yünlü eşyaların veya elbiselerin iç kısımlarına bırakır. Güve böceği insana zarar vermez ancak yaşadığımız mekanlarda ki pamuklu eşyalara ve giysilere hasar verirler. Güve böceği hayvan kılından yapılan her türlü eşya üzerine yerleşirler. Güveler gıda gereksinimini de bu tür eşyaları yiyerek sağlarlar. (yünlü giysiler, ipekli giysiler, kaşmir vb gibi). Güve böceği kısa zamanda ürer ve bulunduğu alanı istila eder.

Güve böceği özellikle sıcak alanları tercih ederler ve bu alanlarda üreme yaparak çoğalırlar. Bu böcekler nadirde olsa loş alanlara da yerleşip çoğalırlar. Güve haşeresi (böceği) genellikle geceleri faaliyet gösterirler. Güveler gündüz de görülebilirler ancak bu böcek en çok gece aktiftir. Güve böceği tahıl ve buğday ambarlar ile kiler, mutfak alanlarındaki gıda ürünlerine büyük zararlar verir. Güve böceği bu alanlara oldukça büyük maddi zararlar verir.

Güve böceği tahıl ve buğday ambarlar ile kiler, mutfak alanlarındaki gıda ürünlerine büyük zararlar verir. Güve böceği bu alanlara oldukça büyük maddi zararlar verir.

SAĞLIĞIMIZDAKİ ZARARLARI

Güve kontrolü zor olan haşerelerin başında gelmektedir ve evlerde görülmesi ev sakinini için tedirginlik yaratmalıdır. Güveler insan ısırmaz fakat ev ortamında çok büyük zararlara yol açarlar. Güvelerin ev ortamında halı, ipek, yün, deri eşyalarımızı tahrip ettikleri için sevilmezler. Güve ilaçlaması ferdi çalışmalar sonucu başarılı olmaz güve ilaçlamasında mutlaka profesyonel böcek ve haşere ilaçlama şirketlerine başvurmalısınız. Güve ilaçlamasından sonra güveler ölebilir fakat kullanılan ilaçların yumurtaları yok etmeme ihtimalinden dolayı güve ev ortamında tekrar görülebilir bunun için güve ilaçlaması mutlaka periyodik olarak yapılmalıdır

MÜCADELE YÖNTEMLERİ

Güve ilaçlaması güvenin bulunduğu alana göre değişir. Güveler bulunduğu alan fark etmeksizin çok çabuk çoğalırlar. Bu yüzden güve ile mücadele kesinlikle şarttır. Güveler açık alanda ise püskürtme adı verilen bir güve ilaçlama tekniği ile ilaçlanır. Çare ilaçlama güve ilaçlamasında tecrübeli ve sözde değil yazılı garanti veren bir güve ilaçlama firması olarak bize ulaşmanız.